28Dec/21

19Mar/21

Науково-практичний семінар «Актуальні питання сертифікації та атестації ремонтних виробництв рухомого складу»

(17 – 18 березня 2021 року)
Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-дослідний центр технологій транспортних систем» разом з державним підприємством «Дніпропетровський орган з сертифікації залізничного транспорту» та державним підприємством «Український науково-дослідний інститут вагонобудування» для висвітлення питань щодо сертифікації та атестації ремонтних виробництв, подовження терміну служби рухомого складу, застосування методики оцінки остаточного ресурсу міцних металоконструкцій, а також впровадження бази знань на підприємствах та визначення основних ризиків в реєстрі ризиків підприємства, проввели науково-практичний семінар «Актуальні питання сертифікації та атестації ремонтних виробництв рухомого складу».

 


 

11Dec/19

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОРГАН З СЕРТИФІКАЦІЇ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ» пройшов процедуру акредитації

04Nov/19

Картинки по запросу картинки с днем залізничника  бесплатно

07May/19

XV Міжнародна науково-практична конференція

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ. СЕРТИФІКАЦІЯ,

БЕЗПЕКА, МЕТРОЛОГІЯ І УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ТРАНСПОРТІ

ТОВ «Науково-дослідний центр технологій транспортних систем» і ДП «Дніпропетровський орган з сертифікації залізничного транспорту» спільно з Міністерством інфраструктури України та Акціонерним товариством «Українська залізниця» проводять XV Міжнародну науково-практичну конференцію «Технічне регулювання. Сертифікація, безпеку, метрологія та управління якістю на залізничному транспорті »за такими напрямками c урахуванням питань щодо адаптації європейських і міжнародних технічних стандартів:

– технічне регулювання в галузі;

– актуальні питання оцінки відповідності продукції та послуг для залізничного транспорту;

– безпека залізничних транспортних засобів;

– законодавче і нормативно-технічне забезпечення робіт по стандартизації, метрології, сертифікації та ліцензуванню;

– впровадження інтегрованих систем управління на підприємствах залізничного транспорту;

– випробування продукції;

– управління ризиками на підприємствах залізничного транспорту.

XV Міжнародна науково-практична конференція буде проводитися в м Одеса (Гостинний двір «Будинок Павлових») з 21 – 24 травня 2019 року за рахунок коштів учасників.

За матеріалами конференції буде видано збірник статей в спецвипуску «Вісник сертифікації залізничного транспорту».

Вартість участі одного фахівця наводиться в запрошенні.

З огляду на актуальність розглянутих на конференції питань, просимо Вас взяти участь в конференції, а також розглянути можливість участі в конференції та виступити з доповіддю представників Вашої організації: керівників і фахівців.

Доповіді Ваших фахівців сприятимуть розвитку загального взаєморозуміння в питаннях технічного регулювання; єдиних вимог до постачання продукції і надання послуг для залізничного транспорту; вивчення вимог органів сертифікації, в тому числі і міжнародних, до процедур оцінки відповідності; виробленні загального підходу до адаптації європейських і міжнародних стандартів в залізничній галузі.

ЗАЯВКА

26Dec/18

З Новим роком та Різдвом

З Новим роком! Нехай веселі дзвіночки наповнять серце радістю, нехай яскраві вогники подарують добру надію! Бажаю з новими силами та щасливими відчуттями досягати нових успіхів та здійснювати свої мрії у новому році. Нехай щастить кожного дня, нехай вдача буде поруч увесь рік!

18Oct/18

Планова перевірка відповідності органу з оцінки відповідності

У період з 8 по 12 жовтня 2018 р. була проведена планова перевірка відповідності органу з оцінки відповідності ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОРГАН З СЕРТИФІКАЦІЇ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ» вимогам ДСТУ EN ISO/IEC 17065:2014 (ISO/IEC 17065:2012, IDТ) “Оцінка відповідності. Вимоги до органів, що сертифікують продукцію, процеси та послуги”, а також випробувального центру ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОРГАН З СЕРТИФІКАЦІЇ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ» ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005, IDT) « Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій ».

Проведення планової перевірки відповідності виконувалося на підставі затвердженого графіка, комісією у складі:

голова

 

 

 

 

 

Ткаченко Олег Петрович, заступник начальника Департаменту розвитку і технічної політики публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», голова Експертної групи Ради із залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності в галузі оцінки відповідності.

члени комісії:

Купраш Михайло Станіславович – заступник начальника служби стандартизації, метрології, сертифікації та управління якістю Управління Білоруської залізниці;

 

 

Смаілов Ерлан Серіковіч – головний менеджер Департаменту технічної політики та регулювання АТ «НК «КТЖ»;

 

 

Денисенко Сергій Володимирович, начальник Управління технічної політики ДП «НК «Киргизька залізниця»;

 

 

Джанджгава Зураб Робертович – начальник служби технічного забезпечення – Головний інженер департаменту вагонного господарства АТ «Грузинська залізниця».

 

 

 

 

Зустріч делегації.
Проведення високовольтних випробувань в електротехнічної лабораторії випробувального центру ДП «ДОСЗТ».
Проведення механічних випробувань гумотехнічних виробів в механічній лабораторії випробувального центру ДП «ДОСЗТ».

    В ході перевірки встановлено, що представлені органом з оцінки відповідності та випробувальним центром документи ДП «ДОСЗТ» відповідають встановленим вимогам до організацій, включеним до Реєстру органів з оцінки (підтвердження) відповідності, випробувальних лабораторій, випробувальних центрів, визнаних Радою із залізничного транспорту держав-учасників Співдружності.

11Jul/18

РЕЗОЛЮЦИЯ

XIV Международной научно-практической конференции

ТЕХНИЧЕСКОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ. СЕРТИФИКАЦИЯ, БЕЗОПАСНОСТЬ И МЕТРОЛОГИЯ НА ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНОМ ТРАНСПОРТЕ

29 05 – 1 06 2018 года в г. Одесса состоялась   XIV Международная научно-практическая конференция «Техническое регулирование. Сертификация, безопасность и метрология на железнодорожном транспорте».

Основными задачами конференции являлись:

  • Определение новых подходов к вопросам технического регулирования, сертификации, обеспечения безопасности в сфере железнодорожного транспорта.
  • Определение путей совершенствования работ в области метрологии.
  • Подтверждение соответствия продукции современным международным требованиям с целью обеспечения ее конкурентоспособности.

Организаторами конференции традиционно выступили Министерство инфраструктуры Украины, ПАО «Укрзализниця»,  ГП “Днепропетровский орган по сертификации железнодорожного транспорта”, ООО «Научно-исследовательский центр технологий транспортных систем», ГП «Украинский научно-исследовательский институт вагоностроения»

 Участникам конференции было направлено приветствие Заместителя Министра инфраструктуры Украины –Лавренюка Юрия Федоровича.

В работе конференции приняли участие 36 представителей научных учреждений, организаций, промышленных предприятий, совместных предприятий, органов по сертификации, органов исполнительной власти и сферы бизнеса из Украины, Словакии и  Польши.

С докладами выступили ведущие ученые и специалисты по основным направлениям в сфере железнодорожного транспорта:

  • Определение новых подходов к вопросам технического регулирования, сертификации.
  • Безопасность железнодорожных транспортных средств.
  • Законодательное и нормативно-техническое обеспечение работ по стандартизации, метрологии, сертификации.
  • Аттестация, сертификация железнодорожных предприятий.
  • Сертификация интегрированных систем управления на железнодорожном транспорте.
  • Испытание продукции.
  • Основные требования для сертификации продукции ЕС.

На пленарных заседаниях и круглых столах рассматривались и обсуждались следующие вопросы:

  • унифицированного подхода к вопросам технического регулирования в Украине и ЕС;
  • проблемы безопасности на железнодорожном транспорте Украины;
  • адаптации национального законодательства в сфере безопасности железнодорожного транспорта с законодательством Евросоюза;
  • внедрение информационных технологий в сфере стандартизации;
  • гармонизации отечественных стандартов с европейскими в области железнодорожного транспорта;

и другие вопросы, связанные с техническим регулированием, стандартизацией, сертификацией, метрологией и контролем качества продукции и услуг на железнодорожном транспорте.

На конференции принято решение:

  • Доклады опубликовать в 44 выпуске научно-практического журнала «Вестник сертификации железнодорожного транспорта»,
  • Продолжать работы по совершенствованию законодательной, нормативной и технической базы по вопросам технического регулирования, безопасности, метрологии, подготовки и сертификации персонала на железнодорожном транспорте,

Учитывая актуальность проблем и вопросов, поднятых на ХIV Международной научно-практической конференции, участники конференции считают необходимым проведение XV научно-практической конференции по проблемам технического регулирования и другим актуальным вопросам железнодорожной отрасли в 2019г.

 

Оргкомитет

16Apr/18

Шановні колеги!

ДП «Дніпропетровський орган сертифікації залізничного транспорту» і ТОВ «Науково-дослідний центр технологій транспортних систем» спільно з Міністерством інфраструктури України і Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська залізниця» проводять XІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Технічне регулювання. Сертифікація, безпеку та метрологія на залізничному транспорті »за такими напрямками c урахуванням питань щодо адаптації європейських і міжнародних технічних стандартів:

– технічне регулювання в галузі;- актуальні питання оцінки відповідності продукції та послуг для залізничного транспорту;- безпека залізничних транспортних засобів;- законодавче і нормативно-технічне забезпечення робіт по стандартизації, метрології, сертифікації та ліцензуванню;- впровадження інтегрованих систем управління на підприємствах залізничного транспорту;- випробування продукції;- основні вимоги для сертифікації в ЄС, технічний файл, знак СЕ.XІV Міжнародна науково-практична конференція буде проводитися в м Одеса (готель «Вікторія») з 29 травня по 01 червень 2018 року за рахунок коштів учасників.За матеріалами конференції буде видано збірник статей в спецвипуску «Вісник сертифікації залізничного транспорту».Вартість участі одного фахівця наводиться в запрошенні.З огляду на актуальність розглянутих на конференції питань, просимо Вас взяти участь в конференції з доповіддю. Ваша доповідь буде сприяти розвитку загального взаєморозуміння в питаннях технічного регулювання; єдиних вимог до постачання продукції і надання послуг для залізничного транспорту; вивчення вимог органів сертифікації, в тому числі і міжнародних, до процедур оцінки відповідності; виробленні загального підходу до адаптації європейських і міжнародних стандартів в залізничній галузі.

ЗАЯВКА

14Mar/18

Підсумки науково-практичного семінару

Витяг з науково-практичного семінару