conf012014

ДП «ДОСЗТ» при сприянні Міністерства інфраструктури України 21 січня 2014 року провело науково-практичний семінар «Нові підходи до стандартів якості у залізничній промисловості» (відповідно до стандарту IRIS) за участю Генерального директора групи IRIS пана Б. Кауфмана.

За результатами семінару Міністерство інфраструктури України рекомендує вітчизняним підприємствам транспортного машинобудування виготовляти продукцію згідно з вимогами міжнародного стандарту якості для постачальників залізничної промисловості IRIS (International Railway Industry Standard). Новий рівень стандартизації дозволить значно підвищити якість, безпечність та конкурентоспроможність вітчизняної продукції для потреб залізничного транспорту.

Як зазначив у своєму виступі директор Департаменту безпеки Міністерства інфраструктури України Микола Горбаха, на сьогодні найбільш компетентним в Україні у впровадженні цього європейського стандарту визначено ДП «Дніпропетровський орган з сертифікації залізничного транспорту». Воно візьме на себе координацію та консультативну підтримку тих виробників, які вирішать отримати сертифікат IRIS. Зокрема, ДП «Дніпропетровський орган з сертифікації залізничного транспорту» вестиме реєстр, в якому буде міститися наступна інформацію про підприємства: контактні данні, термін часу та сфера дії отриманих сертифікатів, інша необхідна інформація; а також проводитиме моніторинг тих організацій, що можуть допомогти у розробленні та впровадженні цього стандарту у виробництво.